Blogs en nieuws

Welkom op de blog van Infiniot! Hier kunt u allerlei interessante en informatieve blogs vinden, geschreven door onze professionals. Of het nu gaat om experts in hun vakgebied, inspirerende denkers of gewone mensen met verhalende ervaringen, we hebben voor ieder wat wils. Blader gerust door onze verschillende blogs en ontdek de verhalen van onze helden. Veel leesplezier!

Yes, het is weer bijna zover!

Once in a lifetime, dat is volgens mij hoe uniek deze kans was. Hoogspanningsmast klimmen op het TenneT 380kV Station Geertruidenberg. Het uitje werd aangekondigd met een inschrijving die strak op een dag en tijd zou starten. De animo was groot. De ochtend dat de inschrijving om 9 uur open ging klikte er een grote groep mensen gelijktijdig op de inschrijfknop. Veel mensen (inclusief ondergetekende) waren blij met hun bevestiging van inschrijving. Iets te veel mensen bleek al snel 

TenneT heeft een grote verantwoordelijk om onder andere in Nederland vraag en aanbod van elektriciteit in balans te houden. Samen met netbeheerders en andere partijen wordt ingeschat hoeveel energie waar en wanneer zal worden getransporteerd. Het onlangs aangepaste allocatiesysteem werkte onder andere met diverse profielfracties voor kleinverbruik. Deze allocatie methodiek stamt uit 1998 en houdt alleen rekening met levering en niet met opwek. De energietransitie zorgt voor meer onvoorspelbaarheid in verbruiksgedrag, een grotere diversiteit aan afnamepatronen en meer decentrale opwek. De standaard profielfracties zijn hier niet toereikend genoeg voor. 

We horen maar al te vaak dat we van “fossiele brandstoffen” af moeten en “duurzame, hernieuwbare energie” moeten gebruiken. Dat fossiele brandstoffen niet duurzaam zijn door de uitstoot van allerlei vervuilende stoffen, die ook invloed hebben op het klimaat, is voor de meesten wel duidelijk. Maar waarom zijn ze niet hernieuwbaar? Er werd vijftig jaar geleden al geroepen dat de olie op zou raken, dat punt lijkt nu verder weg dan toen. Is er meer bijgekomen? Hoe zit dat?

De hoge en slecht voorspelbare energietarieven komen op iedere verjaardag en bij iedere koffieautomaat ter sprake. Door het prijsplafond weten we weer iets beter waar we aan toe zijn. Maar wist je dat het geen enkel probleem is om minder dan het prijsplafond te betalen?

De toekomst is ontzettend moeilijk om accuraat te voorspellen, maar kennis van het verleden kan helpen om toch een goede poging te doen. Voor het energiedomein geldt dat precies zo. Wie wil dat nou niet allemaal te weten komen in één blog?

Zonne-energie is een mooi iets. Gratis energie, je hoeft het alleen op te vangen! Het grote nadeel is natuurlijk dat het niets oplevert als het nacht is, en overdag wisselt de opbrengst nogal. Donkere wolken, sneeuw en Sahara-zand zorgen dat er minder licht op je panelen valt, en de zon kan zelfs te hard schijnen! Warme panelen zijn namelijk ook minder efficiënt..

Het Nederlandse kabinet heeft een doel voor ogen om voor 2050 de CO2-uitstoot in ons land terug te brengen tot nul. Om dit te realiseren neemt de vraag naar zon- en windenergie toe. Dit alles vraagt om meer flexibiliteit op het energienet.

Laden...

Categorie

Bericht categorieen

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag