Blogs en nieuws

Welkom op de blog van Infiniot! Hier kunt u allerlei interessante en informatieve blogs vinden, geschreven door onze professionals. Of het nu gaat om experts in hun vakgebied, inspirerende denkers of gewone mensen met verhalende ervaringen, we hebben voor ieder wat wils. Blader gerust door onze verschillende blogs en ontdek de verhalen van onze helden. Veel leesplezier!

De toekomst is ontzettend moeilijk om accuraat te voorspellen, maar kennis van het verleden kan helpen om toch een goede poging te doen. Voor het energiedomein geldt dat precies zo. Wie wil dat nou niet allemaal te weten komen in één blog?

Zonne-energie is een mooi iets. Gratis energie, je hoeft het alleen op te vangen! Het grote nadeel is natuurlijk dat het niets oplevert als het nacht is, en overdag wisselt de opbrengst nogal. Donkere wolken, sneeuw en Sahara-zand zorgen dat er minder licht op je panelen valt, en de zon kan zelfs te hard schijnen! Warme panelen zijn namelijk ook minder efficiënt..

Het Nederlandse kabinet heeft een doel voor ogen om voor 2050 de CO2-uitstoot in ons land terug te brengen tot nul. Om dit te realiseren neemt de vraag naar zon- en windenergie toe. Dit alles vraagt om meer flexibiliteit op het energienet.

Open source is hot! Het gebruiken van open source software heeft een soort milieuvriendelijk imago gekregen, in positieve zin. En het klopt ergens ook wel, want het “milieu” van developers verbetert als andere developers frameworks of libraries in gebruik nemen en de gebreken (lees: bugs) rapporteren. Dit hele ecosysteem – om in de analogie te blijven – kan alleen in stand worden gehouden door een balans van consumers en producers die elkaar navolgen in de kringloop van software.

Binnen het Network Operations Center (NOC) van Stedin wordt 24/7 het elektriciteitsnet gemonitord. Dit gebeurt aan de hand van alarmen die van verschillende assets uit het net komen. Voor het middenspanningsnet zijn dit er duizenden per dag, terwijl er maar enkele honderden storingen per jaar zijn. Je kan je voorstellen dat het proces van storingen detecteren een arbeidsintensieve taak is. Stedin vond dat dit slimmer moest kunnen, wat resulteerde in de afstudeeropdracht voor mijn studie (Artificial Intelligence). De onderzoeksvraag was: Kunnen we storingen in het middenspanningsnet detecteren met behulp van Machine Learning? Na 8 maanden onderzoek kwamen we tot de conclusie dat dit inderdaad mogelijk is.

Behavior Driven Development, een term die ondertussen wel bekend is. Dat is het bouwen en testen van een applicatie, gebaseerd op het gewenste functionele gedrag. Dit functionele gedrag is precies wat de niet technische klant, stakeholder of product owner voor ogen heeft in begrijpelijke taal.

De digitalisering van de maatschappij krijgt een steeds prominentere rol binnen de energienetten. Stedin ziet de mogelijkheden die digitalisering biedt als een kans om nog slimmer, sneller en beter in te spelen op de energietransitie. Bijvoorbeeld door de data die digitalisering oogst, effectiever in te zetten voor de strategische en operationele processen van Stedin.

Er zijn 3 absolute zekerheden in het leven: je betaalt belasting, het leven houdt een keer op, en Oracle doet tweemaal per jaar een Java release. Waar een redelijk aantal teams nog op Java 8 zit (dat is zó 2014) en de Java 11 vacatures je om de oren vliegen op LinkedIn, beschikken we per september 2020 alweer over Java 15. Java is een echte puber nu. En daar horen grote veranderingen bij.

 

Laden...

Categorie

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag