Energieopslag

Energieopslag gaat helpen om duurzaam opgewekte energie tot onze beschikking te hebben, ongeacht het moment van dag, het jaar of de weersomstandigheden.

Vraag en aanbod van elektriciteit: op zoek naar oplossingen voor een duurzame toekomst

Het is van belang dat vraag en aanbod van elektriciteit op het net in balans is. In het huidige energiesysteem kan men gewoon een extra gascentrale aanzetten. Maar gas is geen brandstof voor de toekomst. Hoe doen we dit in een toekomst met veel zonne- en wind opwek, als de zon niet schijnt en het niet altijd waait? Waar komt dan de energie vandaan? We moeten dus op zoek naar andere systemen voor die situatie.

Slim energie opslaan voor langere tijd

Software- en data oplossingen voor het ontwikkelen van energieopslag

Opslag duurzame energie in lokale batterijsystemen

Energieopslag draagt bij aan balans op het energienet

Er zijn verschillende manieren van energieopslag benodigd om dit voor elkaar te krijgen. Zo zijn er vormen van opslag om een dag of gehele seizoenen te overbruggen. Voor huishoudens zijn er verschillende technieken in ontwikkeling om energie op te slaan. 

Zo zijn er mogelijkheden voor energieopslag voor huishoudens in de vorm van batterijen, al dan niet als onderdeel van de elektrische auto. Zo heeft een huishouden energie gedurende de hele dag. Deze opslag technieken zullen ook van nut zijn om de disbalans tussen vraag en aanbod op de lokale energienetten op te vangen. In het energienet van de toekomst zullen ook seizoenseffecten ontstaan. Bijvoorbeeld in de zomer als er een overschot is aan zonne- en wind energie. 

Waterstof is een uitstekende optie voor het opslaan van energie voor langere tijd. Als het overschot van energie groot is, kan dat met elektrolyse omgezet worden in waterstof en opgeslagen worden. Later in het jaar, als er weinig zon en wind is, kan die waterstof reserve gebruikt worden om elektriciteit op te wekken om te verwarmen. Zo kan met opslag van energie het seizoenseffect overbrugd worden. Dat is waar wij aan meewerken bij Infiniot. Wij ontwikkelen samen met onze klanten software- en data toepassingen voor lokale batterijsystemen waarin duurzame energie wordt opgeslagen.

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Infiniot in de praktijk​

Onze samenwerkingen leveren bijzondere resultaten op. Wij zijn trots op deze projecten en laten ze dan ook graag zien in onze referentiecases. Hierin laten we onze klanten aan het woord. Benieuwd naar hun ervaring met onze dienstverlening?

Stichting ElaadNL is een initiatief van de Nederlandse netbeheerders en bestaat sinds 2009. Sindsdien heeft...

Onze expertises

Vanuit onze domeinkennis ondersteunen we organisaties, van advies tot implementatie en van beheer tot innovatie. Een greep uit onze expertises:

IOT

Internet of Things, ook wel IOT genoemd, geeft ons de potentie om nog meer uit het energiesysteem te halen, bijvoorbeeld met enabling technology.

Innovatie

Innovatie en energie zijn onlosmakelijk verbonden. We moeten namelijk blijven vernieuwen om tot nieuwe inzichten te komen. Dat doen we bij Infiniot!

AI

Artificial intelligence is één van de bouwstenen voor het verwerken en verzamelen van data. Bij Infiniot zijn wij volop bezig met kunstmatige Intelligentie!

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Neem contact op!

Maak impact. Samen. Jij ook?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag