Netrekenen

Netrekenen is één van de belangrijkste toepassingen van datagedreven inzicht voor netbeheerders. Om het elektriciteitsnet veilig uit te breiden en dagelijks te gebruiken is netrekenen een van de belangrijkste toolsets.

Netrekenen Infiniot Energietransitie

Netrekenen: cruciale tool voor veilige en efficiënte energiedistributie

Met de nieuwe uitdagingen, als gevolg van de energietransitie, hebben netbeheerders deze toolset verder uitgebreid om ook de ontwikkeling in de toekomst te kunnen beoordelen. Netrekenen levert cruciale inzichten over het netwerk van kabels en transformatoren om deze veilig en efficiënt te laten functioneren. Een klant verzoek voor gewenste uitbreiding kan hierdoor goed beoordeeld worden op toelating.

Er zijn verschillende soorten netberekeningen. Zo biedt een load-flow berekening inzicht in de benuttingsgraad van de maximale capaciteit van kabels en transformatoren, geeft Power Quality (PQ) een beeld van de kwaliteit (stabiliteit en niveau van de spanning) van de geleverde stroom en borgt een kortsluitstroomberekening ervoor dat we weten dat in het geval van kortsluiting de stromen in het net niet te groot worden. Infiniot heeft in meerdere projecten en bij bijna alle netbeheerders in Nederland een rol binnen dit belangrijke thema.

Ondersteuning voor doorrekening van energienetten

Jarenlange kennis van de energiemarkt

Inzet van IOT en een innovatieve aanpak

Netrekenen als kompas voor het energiesysteem

Het doorrekenen van energienetten gebeurt met specialistische tools. Deze tools worden zowel aangeboden uit de markt als open source. Een trade-off tussen transparantie en service bepaalt de keuze voor een van de twee. Bekende netrekentools uit de markt zijn Vision, Gaia en PowerFactory. De uitdaging voor de netbeheerder ligt in het implementeren van deze tools in de simulatie tooling. Het prepareren van alle data vraagt om stabiele pipelines en het orchestreren van alle processen om stabiele software. Simulaties waarbij het net doorgerekend wordt, zijn een van de meest data consumerende analyses die plaatsvinden bij een netbeheerder. Om met al deze data overweg te kunnen en de juiste conclusies te trekken is kennis van de energiemarkt vereist. Onze data engineers en data scientists hebben deze kennis in huis. Met behulp van innovatieve oplossingen zoals IOT en een vernieuwende aanpak werken wij aan deze data- en software vraagstukken.

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Infiniot in de praktijk​

Onze samenwerkingen leveren bijzondere resultaten op. Wij zijn trots op deze projecten en laten ze dan ook graag zien in onze referentiecases. Hierin laten we onze klanten aan het woord. Benieuwd naar hun ervaring met onze dienstverlening?

Stichting ElaadNL is een initiatief van de Nederlandse netbeheerders en bestaat sinds 2009. Sindsdien heeft...

Onze expertises

Vanuit onze domeinkennis ondersteunen we organisaties, van advies tot implementatie en van beheer tot innovatie. Een greep uit onze expertises:

IOT

Internet of Things, ook wel IOT genoemd, geeft ons de potentie om nog meer uit het energiesysteem te halen, bijvoorbeeld met enabling technology.

Innovatie

Innovatie en energie zijn onlosmakelijk verbonden. We moeten namelijk blijven vernieuwen om tot nieuwe inzichten te komen. Dat doen we bij Infiniot!

AI

Artificial intelligence is één van de bouwstenen voor het verwerken en verzamelen van data. Bij Infiniot zijn wij volop bezig met kunstmatige Intelligentie!

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Neem contact op!

Maak impact. Samen. Jij ook?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag