Maatschappelijke betrokkenheid

We werken met Infiniot graag samen aan een duurzame samenleving en organisatie. Share the Energy!

Onze betrokkenheid bij de maatschappij en de energietransitie

Ondernemen betekent voor ons meer dan alleen onze klanten in de energiesector helpen met onze expertise in software, data en security. Voor ons is het ook een constructieve bijdrage leveren aan de maatschappij. We kunnen de energietransitie ook niet volledig maken zonder dat alle facetten van de maatschappij betrokken zijn bij de verandering naar een nieuw systeem. Daarom ondersteunen we verschillende projecten op maatschappelijk vlak.

Kennismaken met de energietransitie op de basisschool

Bewuster omgaan met (schaarse) energie is één van de belangrijkste pijlers van de energietransitie. Daarom kunnen we met die bewustwording niet vroeg genoeg beginnen! Infiniot heeft in dit kader een lesprogramma ontwikkeld voor groep 7 en 8 van de basisschool. Naast het creëren van bewustwording, is dit ook een mooie kans om de kinderen kennis te laten maken met de uitdagingen van de energiesector.

Share the Energy!

In het lesprogramma zit onder andere het zelf in elkaar zetten van duurzame energiebronnen zoals een windmolen of een auto op zonne-energie. En die natuurlijk ook in de praktijk uittesten! Het is prachtig om de kinderen te zien glunderen als hun creatieve bouwwerk vooruit rijdt. En als de windmolen geen energie opwekt omdat het niet hard genoeg waait, is dat gelijk een goede les over de voorspelbaarheid van duurzame energie.

Een ander onderdeel van het programma is het in groepjes ontwerpen van je eigen stad. Met het spelen van een bordspel kunnen de kinderen bepalen hoe ze hun stad van energie gaan voorzien. Wel zo betaalbaar mogelijk natuurlijk. De inwoners willen ook altijd stroom hebben. En walgelijke wolkjes liever niet in onze stad. Het spel is gebaseerd op het Energie Trilemma: betaalbaarheid, duurzaamheid en beschikbaarheid zijn in strijd met elkaar. Bouwen we een kolencentrale die altijd energie geeft, maar wel erg vervuilend is? Of een windmolen, maar die geeft maar de helft van de tijd energie… Toch een kerncentrale, al is die erg duur. Een prachtige manier om spelenderwijs te leren over alle facetten van een energiesysteem!

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag