Expertise

Infiniot helpt klanten om software, data en security oplossingen te maken binnen de energiesector. Dit is waar onze expertise ligt. Wij denken mee op conceptueel en technisch vlak om vroegtijdig tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen.

Uitdagingen

Veel bedrijven en particulieren staan in de energietransitie voor grote uitdagingen. Zo hebben zij onder andere te maken met vraagstukken rondom netcongestie, data en protocollen van slimme meters, de groei van elektrische mobiliteit en de transitie van gas naar duurzamere energiebronnen

Met IT oplossingen kom je tot nieuwe inzichten

Als betrokken partner binnen het energiedomein, begrijpen wij de uitdagingen waar onze klanten mee te maken hebben. Digitalisering is hierbij een onmisbare schakel. Wij weten hoe je met software, data en security vernieuwende en betrouwbare concepten ontwerpt, ontwikkelt en implementeert.

Onze expertise

Infiniot heeft grondige kennis van meerdere thema’s binnen de energiemarkt en in de kritische infrastructuur die we combineren met sterke consultancy skills en hands-on expertise:

Software engineering

Software engineering helpt bij het versnellen van de energietransitie. Door o.a. energiedistributie intelligenter te maken, zodat kostbare en tijdrovende operaties zoals netverzwaring wellicht niet meer nodig zijn, uitgesteld kunnen worden of goedkoper kunnen.

Data engineering

Voor de energietransitie is data essentieel. Om de stabiliteit van het energienet in stand te houden, is het noodzakelijk dat er betrouwbare data toegankelijk is voor verschillende partijen zoals netbeheerders, meetbedrijven en consumenten. 

Data science

Binnen het energiedomein zijn talloze Data Science oplossingen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan slimme laadpleinen, dynamische energieprijzen of netcongestie. Het creëren van bruikbare Machine Learning en Aritificial Intelligence modellen hoort hierbij.

Security

Betrouwbare informatiebeveiliging is nodig zodat de netbeheer korte- en lange termijn beslissingen kan maken op basis van informatie die integer is en dat de systemen die het energienet besturen altijd beschikbaar zijn

Internet of Things

Er zijn tal toepassingen voor IoT systemen binnen de energietransitie. In veel gevallen speelt IoT de rol van enabling technology.

Innovatie

Dat we moeten blijven innoveren binnen de energietransitie is duidelijk. Zo vervullen wij energie innovatie rollen bij netbeheerders.

Kunstmatige intelligentie

Artificial Intelligence (AI) of kunstmatige Intelligentie (KI) zien we vandaag de dag steeds vaker. Ook binnen de energietransitie.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag