Data science

Binnen het energiedomein zijn talloze toepassingen te verzinnen van Data Science. Denk bijvoorbeeld aan slimme laadpleinen, dynamische energieprijzen of netcongestie. Wij zijn volop bezig met deze ontwikkelingen.

data science infiniot

Data Science maakt complexe data inzichtelijk

Data science is een combinatie van de verschillende vakgebieden computer science, wiskunde/statistiek en domeinkennis. Waar het om draait? Het inzichtelijk maken van complexe data en het mogelijk maken om daarop gebaseerd beslissingen te maken. Het creëren van bruikbare Machine Learning en Artificial Intelligence modellen hoort hierbij, zodat we met Data Science of Data Analyse toegevoegde waarde leveren door het verschaffen van nieuwe inzichten. 

Inzetten van artificial intelligence binnen het energiedomein

Opstellen van bruikbare data-analyses

Beslissingen maken op basis van inzichtelijke data

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Data science helpt ons vooruit!

Energieverbruik & opwek voorspellen

Waar energieverbruik en –opwek altijd voorspelbaar is geweest, wordt dat door alle ontwikkelingen steeds minder voorspelbaar. Denk aan alle zonne- en windparken die Nederland rijk is. Of de zonnepanelen die op ons dak liggen. Combineer dat met de elektrische auto’s en warmtepompen, en we begrijpen dat energievraag en -aanbod veranderd zijn. Dit zal in de toekomst ook alleen maar meer worden. Door energieverbruik beter te voorspellen zorgen wij ervoor dat de markt beter vraag en aanbod kan reguleren. Dit heeft een groot effect op de energieprijzen die we betalen. Of denk aan netcongestie: onze voorspellingen worden ook gebruikt om vast te stellen of het energienet niet overbelast raakt.

Lees meer

Data science consulting

Infiniot pakt data science projecten op een gestandaardiseerde manier aan, om zo vakkundig mogelijk te werk te gaan. Daarbij zorgen we ervoor dat elk project nog beter verloopt dan het vorige. Door onze trainingen over verschillende aspecten binnen het energiedomein zorgen wij ervoor dat onze werknemers zo veel mogelijk kennis hebben van het domein waar ze in werken. Dit helpt enorm bij de eerste stap: business understanding. Deze stap kost normaliter veel tijd, en neemt soms wel 25% van de doorlooptijd van een project in beslag. Onze specialisten zijn helemaal klaargestoomd voor de energietransitie en kunnen meteen toegevoegde waarde leveren. Daarnaast zorgen diverse technische trainingen ervoor dat onze mensen blijven leren op het gebied van machine learning, data analyse, visualisatie technieken, modellering en statistiek.

Lees meer

Effectieve samenwerking tussen data engineers, data scientists en software engineers

Bij Infiniot hebben wij een gedreven team van software professionals, waaronder data engineers en data scientists. Onze data engineers ondersteunen bij het beschikbaar stellen van de data. Hierdoor gebruiken we iedereen in zijn of haar kracht en vliegen we door de stappen Data Mining en Data cleaning. Deze nauwe samenwerking zorgt ervoor dat kennis snel beschikbaar is én met elkaar gedeeld wordt.

Lees meer

Predictive maintenance (voorspelbaar onderhoud)

Het elektriciteitsnet zit vol met assets. Kabels voor hoogspanning, middenspanning, en laagspanning, trafo’s en ook sensoren. Deze assets worden in hoog tempo toegevoegd aan het net om alle veranderingen in de maatschappij bij te benen. Door deze ontwikkelingen wordt het steeds lastiger om periodiek alle assets fysiek te controleren of er mankementen kunnen optreden.
Gelukkig wordt er ook meer gemeten in het net. De informatie die dit oplevert kunnen we gebruiken voor predictive maintenance. Zien we bijvoorbeeld een verandering in spanning op een kabel? Dan kunnen we monteurs naar een specifieke locatie sturen. Meten is weten en het schaarse personeel gericht naar een specifieke locatie sturen zorgt ervoor dat we efficient omgaan met de schaarse capaciteit en helpt de energietransitie verder.

Lees meer

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Neem contact op!

Maak impact. Samen. Jij ook?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag