Software engineering

Met software engineering versnellen we de energietransitie. We hebben grondige kennis  binnen de combinatie van software engineering en de energiemarkt.

software engineering infiniot

De inzet van software engineering binnen de energietransitie

Met software maken we de energiedistributie intelligenter, zodat kostbare en tijdrovende operaties zoals netverzwaring niet meer nodig zijn, uitgesteld kunnen worden of goedkoper/sneller kunnen. Ook op het gebied van elektrisch vervoer zijn we bezig met het doorontwikkelen van slimme laadoplossingen, waardoor iedereen zijn elektrische auto kan blijven laden en er genoeg laadplekken beschikbaar zijn. Voor al deze uitdagingen bouwen wij software oplossingen, van low level programmatuur voor devices tot complete platformen in de cloud.

Team van ervaren software engineers met domeinkennis

Inzet van Internet of Things in missiekritische omgevingen

Up-to-date met laatste technieken en protocollen

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze software engineering expertisegebieden

Cloud en containerization

Infiniot heeft veel ervaring met cloud & containerization. Er zijn verschillende cloudaanbieders met diverse dienstenpakketten. Serverless diensten kunnen kostenbesparend, eenvoudig en snel toegepast worden. Anderzijds maken containerization en orchestration het mogelijk om microservices te ontwikkelen zonder gebonden te zijn aan de specifieke faciliteiten van een cloudaanbieder.

Lees meer

IoT: Internet of Things

Sensoren en slimme apparatuur helpen onze klanten met verzamelen van data en het monitoren en aansturen van hun vitale infrastructuur, waaronder zonneparken en laadpalen. Infiniot bouwt diverse intelligente IoT toepassingen, bijvoorbeeld om te anticiperen op congestie in het elektriciteitsnetwerk.

Lees meer

DevOps en CI/CD

Het bij elkaar brengen van ontwikkeling (Dev) en beheer (Ops) versterkt de kwaliteit van een softwareproduct. Kortcyclisch werken leidt tot vaker opleveren van kleine releases. Continuous Integration & Continuous Delivery (CI/CD) ondersteunt deze werkwijze door de stappen van programmeren tot het uitrollen van systemen te automatiseren met behulp van software pipelines. Releases worden consequent door testen en kwaliteitschecks aan de kaak gesteld voordat ze klaar zijn voor gebruik. Infiniot professionals hebben veel kennis & ervaring met DevOps en CI/CD.

Lees meer

Test automatisering

De hoeveelheid code die gecontroleerd wordt door tests (dekkingsgraad) biedt geen garantie voor goede software, maar het biedt wel snel inzicht of software na wijzigingen nog naar behoren werkt. Met tests op verschillende niveaus (unit, component, integration) is er constante validatie op het product. Om makkelijk en snel betrouwbare software op te kunnen leveren, is testautomatisering van groot belang. Software developers van Infiniot werken daarom met test tools en bouwen geautomatiseerde testen in CI/CD pipelines.

Lees meer

Consultancy

De lifecycle van softwaresystemen wordt bepaald door veranderende eisen. Denk aan nieuwe functionaliteit, innovatie, security, vernieuwde standaarden of wetgeving. Wij adviseren klanten bij het kiezen van de juiste software-oplossingen, architectuur en technologie.

Lees meer

Vrijblijvend contact

Ons kantoor bevindt zich op de High Tech Campus in Eindhoven. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Infiniot in de praktijk​

We hebben ruime ervaring binnen de energiesector en zijn trots op onze referenties. Benieuwd naar onze projecten? Neem dan gerust contact op!

Enexis Netbeheer is één van de zeven netbeheerders in Nederland. De belangrijkste taak van een...
Op een aantal drukke plekken in Nederland lopen gemeenten al tegen limieten aan wanneer het...
Het elektriciteitsnet wordt steeds dynamischer, waardoor het steeds belangrijker wordt voor netbeheerders (ook wel Distribution...

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Neem contact op!

Maak impact. Samen. Jij ook?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag